Verschillen tussen handbal en voetbal, zaalvoetbal en veldvoetbal

Verschillen tussen handbal en voetbal, zaalvoetbal en veldvoetbal. Voetbal is met een bal op grasvelden of in de zaal op rubber of hout. Handbal is op een speciale houten vloer en met een iets grotere en minder stevige bal. Voetbalteams hebben 11 spelers, handbalteams 7. In voetbal gebruik je je voeten en lichaam om de bal te passen of te schieten, terwijl in handbal alleen je handen worden gebruikt om de bal te gooien. Straatvoetbal heeft minimale regels en wordt aangepast aan de kleinere ruimte.

Voetbal en handbal zijn twee populaire sporten die vaak worden verward. Hoewel ze allebei in een team worden gespeeld en hebben het doel om te scoren, zijn er een aantal opvallende verschillen.

Wat is Voetbal?

Voetbal is een sport waarbij twee teams van elk elf spelers elkaar bestrijden om een bal te beheersen. Het doel van de beide teams is om meer goals dan hun opponenten te maken door de bal in het doel van de andere ploeg te schieten.

Voetbal kan op twee manieren worden gespeeld: zaalvoetbal of veldvoetbal. Zaalvoetbal is een binnensport waarbij de ondergrond kleiner is en meestal uit rubber of hout bestaat. Veldvoetbal daarentegen is een buitensport waarbij het veld groter is en normaal grasmat is.

Wat is Handbal?

Handbal is een andere populaire sport waarbij twee teams van elk zeven spelers elkaar bestrijden om een bal te beheersen. Het doel van beide teams is om meer doelpunten te maken dan hun opponenten door de bal in het doel van de andere ploeg te gooien. Doelpunten worden gemaakt met behulp van de handen, vandaar de naam “handbal”.

In tegenstelling tot voetbal, wordt handbal alleen gespeeld op een veld dat bedekt is met een speciale houten vloer. Er is ook een apart handbaldoel dat lichtjes afwijkt van het voetbalnet.

Verschillen tussen Voetbal en Handbal

Aantal spelers: De meest opvallende verschil tussen voetbal en handbal is het aantal spelers. Voetbalteams hebben 11 spelers terwijl handbal teams maar 7 spelers hebben.

Voorwerpen: Een ander belangrijk verschil is het voorwerp dat wordt gebruikt om te spelen. Voetbal wordt gespeeld met een bal, terwijl handbal wordt gespeeld met een bal die iets groter is en minder stevig is.

Beweging: Ook de beweging van de spelers is anders. Bij voetbal mag je de bal met alles wat je hebt kicken, terwijl in handbal alleen je handen worden gebruikt om de bal te passen of te gooien. Beide sporten mogen niet worden geraakt met de armen of benen.

Doel: Ten slotte is het doel van deze twee sporten ook verschillend. In voetbal moet de bal het netwerk van de andere partij raken om een doelpunt te maken. In handbal moet de bal het netwerk van de andere partij raken of het hoofd van een speler om een doelpunt te maken.

Verschillen tussen Zaalvoetbal en Veldvoetbal

Er zijn ook verschillen tussen zaalvoetbal en veldvoetbal, de twee varianten van voetbal. Ze verschillen in de volgende opzichten:

  • Oppervlak: Zaalvoetbal wordt gespeeld op een klein oppervlak zoals hout of rubber, terwijl veldvoetbal wordt gespeeld op een veld met gras.
  • Spelregels: In zaalvoetbal mag je de bal alleen met je voeten aanraken, terwijl in veldvoetbal alle delen van je lichaam mogen worden gebruikt om de bal te passen of te schieten.
  • Gedrag: Zaalvoetbal is meestal competitiever omdat de teams in een kleiner oppervlak spelen. Veldvoetbal is meestal georganiseerd en rustiger.

Straatvoetbal

Straatvoetbal is een variant van voetbal die in openbare ruimtes wordt gespeeld met minimale regels. Deze variant is populair in steden over de hele wereld. Straatvoetbal neemt de basisregels van het voetbal over en past deze aan om te passen aan de kleinere ruimte en het gebrek aan officiƫle wedstrijdrules. Er worden veel creatieve trucjes gedaan en speelstijlen toegepast.

Straatvoetbal wordt meestal gespeeld met 5 of 6 spelers per team. De regels en de duur van de wedstrijd worden besproken tussen de teams voorafgaand aan de wedstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *