De Ultieme Vergelijking: iPhone 11, 12 en 13 Serie

De Ultieme Vergelijking: iPhone 11, 12 en 13 Serie. iPhone 12 heeft betere scherm- en 5G-connectiviteit en A14-chip. iPhone 13 heeft betere batterijduur, A15-chip, ProMotion-technologie en nieuwe kleuren. iPhone 11 Pro heeft drievoudige camera en roestvrijstalen frame.

Als je op zoek bent naar een nieuwe iPhone, kan het lastig zijn om te kiezen welk model het beste bij jou past. Er zijn zoveel verschillende opties en elk jaar komen er weer nieuwe modellen bij. In dit artikel vergelijken we de iPhone 11, 12 en 13 serie om je te helpen beslissen welke telefoon voor jou de beste keuze is.

Verschil tussen iPhone 11 en 12

Laten we eerst eens kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en iPhone 12 modellen.

Design

Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee generaties is het design. De iPhone 11 heeft een afgerond ontwerp met aluminiumranden, terwijl de iPhone 12 een nieuw ‘plat’ ontwerp introduceert met meer hoekige randen, geïnspireerd door eerdere iPhones zoals de iPhone 4 en 5.

Scherm

Het scherm is ook een groot verschil tussen beide modellen. De iPhone 11 heeft een Liquid Retina-display, terwijl de iPhone 12 een Super Retina XDR-display biedt. Dit betekent dat de iPhone 12 een scherper en helderder beeld heeft dan de iPhone 11. Bovendien is het scherm van de iPhone 12 gemaakt van Ceramic Shield, wat extra bescherming tegen krassen en barsten biedt.

5G-connectiviteit

Als je wilt profiteren van snellere netwerksnelheden, is de iPhone 12 misschien meer geschikt voor jou. Het biedt namelijk 5G-connectiviteit, terwijl de iPhone 11 alleen 4G ondersteunt.

Processor

De iPhone 12 heeft een A14 Bionic-chip, die sneller en efficiënter is dan de A13 Bionic-chip in de iPhone 11. Dit betekent dat je met de iPhone 12 betere prestaties kunt verwachten bij het uitvoeren van apps en games.

Verschil tussen iPhone 11 en 13

Nu we de verschillen tussen de iPhone 11 en 12 hebben besproken, gaan we kijken naar de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11 en 13 serie.

Design

Net als bij de iPhone 12, heeft de iPhone 13 serie een plat ontwerp met hoekige randen. Echter, de iPhone 13-serie is beschikbaar in nieuwe kleuren en heeft kleinere Face ID-sensoren, wat resulteert in een kleinere notch aan de bovenkant van het scherm.

Scherm

Het grootste verschil tussen de iPhone 11 en 13 serie op het gebied van schermen is de toevoeging van ProMotion-technologie in de iPhone 13 Pro en 13 Pro Max modellen. Deze technologie zorgt ervoor dat het scherm een verversingssnelheid van 120 Hz heeft, waardoor animaties en scrollbewegingen soepeler verlopen. De standaard iPhone 13 en 13 mini hebben echter nog steeds een 60 Hz scherm, net als de iPhone 11.

Processor

De iPhone 13 serie heeft een nog snellere en efficiëntere A15 Bionic-chip, die betere prestaties biedt dan zowel de iPhone 11 als de iPhone 12.

Batterijduur

Een van de belangrijkste verbeteringen in de iPhone 13-serie is de batterijduur. Alle iPhone 13-modellen hebben een langere batterijduur in vergelijking met hun respectievelijke voorgangers, de iPhone 11 en 12 serie.

Verschillen tussen iPhone 11 en 11 Pro

Laten we nu eens kijken naar de verschillen tussen de iPhone 11 en 11 Pro modellen.

Camera

Het grootste verschil tussen deze twee modellen is de camera. De iPhone 11 Pro heeft een drievoudige cameralens aan de achterkant, terwijl de iPhone 11 slechts over twee lenzen beschikt. Dit betekent dat je met de iPhone 11 Pro meer fotografische mogelijkheden hebt, zoals telefotozoom en betere prestaties bij weinig licht.

Scherm

De iPhone 11 Pro heeft ook een Super Retina XDR-display, wat betekent dat het scherm scherper en helderder is dan het Liquid Retina-display van de iPhone 11.

Materiaal en kleuren

De iPhone 11 Pro heeft een roestvrijstalen frame, terwijl de iPhone 11 een aluminium frame heeft. De Pro-versie is ook verkrijgbaar in andere kleuropties.

Verschillen tussen iPhone 12 en 12 Pro

Ten slotte bespreken we de verschillen tussen de iPhone 12 en 12 Pro modellen.

Camera

Net als bij de iPhone 11-serie, is het grootste verschil tussen de iPhone 12 en 12 Pro de camera. De iPhone 12 Pro heeft ook een drievoudige cameralens aan de achterkant, terwijl de iPhone 12 slechts over twee lenzen beschikt. Daarnaast heeft de iPhone 12 Pro LiDAR-scanner voor betere augmented reality-ervaringen en verbeterde prestaties bij weinig licht.

Materiaal en kleuren

De iPhone 12 Pro heeft, net als de iPhone 11 Pro, een roestvrijstalen frame in plaats van het aluminium frame van de iPhone 12. Ook hier zijn andere kleuropties voor de Pro-versie beschikbaar.

  • Verschil in design tussen iPhone 11 en 12 serie
  • Schermtechnologie verschillen tussen de series
  • 5G-connectiviteit alleen beschikbaar op iPhone 12 en 13 serie
  • Prestatieverschillen dankzij geüpgradede processors
  • Extra cameralenzen en mogelijkheden op Pro-modellen

In dit artikel hebben we de belangrijkste verschillen tussen de iPhone 11, 12 en 13 serie besproken om je te helpen de beste keuze te maken bij het kiezen van een nieuwe iPhone. Overweeg welke functies belangrijk voor je zijn en wat je budget is om de beste beslissing te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *